OBIAD KASZUBSKI:
POTRAWA KASZUBSKA
Wszystko przygotowuje się na miejscu i na to miałyśmy 3 godziny.
Zaprezentowałyśmy:
obiad:
przystawka- chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym
zupa - grzybowa z lanymi kluseczkami
drugie danie- ziemniaki tłuczone, dorsz smażony i surówka z kiszonej kapusty
potrawa kaszubska:
placki ziemniaczane do wyboru z cukrem, śmietaną lub keczupem
.
Kapituła Dobrego Smaku w składzie:
doc.dr Henryk Lewandowski
prof. Piotr Palich
dr Tomasz Studzieniecki
Kazimierz Żołnowski
Monika Kopiecka
dr Jacek Hałaczkiewicz
dr Jacek Olszewski
Bogdan Donke
przyznała naszym potrawom III miejsce i brązową łyżkę w obu kategoriach. Otrzymałyśmy też bony towarowe po 200,- . Jesteśmy bardzo zadowolone, gdyż znów możemy zakupić dla Koła jakiś sprzęt.
Można było podziwiać pokazy mistrzów Gastronomii Pana Krzysztofa Szulborskiego i Pana Kazimierza Żołnowskiego a także mistrzowski pokaz dekoracji w owocach Pana Krzysztofa Wierzby. Na koniec imprezy odbyła się degustacja przygotowanych potraw. Bawiła nas i publiczność Kapela "KURDE MOL"
Ponadto była to bardzo miła, sympatyczna i integracyjna impreza.
Dziękuję Panu Wójtowi Gminy Puck za samochód i kierowcę, natomiast oddzielne podziękowania kierujemy dla Pana Janka, który bezpiecznie nas dowiózł, kibicował, pomagał i cierpliwie na nas czekał.
IV Festiwal Potraw Kaszubskich |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz