I - Produkt regionalny pochodzenia zwierzęcego- łosoś bałtycki
II - Produkt regionalny pochodzenia roślinnego - żurawina błotna
III - Napoje regionalne - napój piwny (swojskie piwo)
IV - Inne produkty regionalne - farsz z mięsa, kapusty kiszonej i grzybów suszonych.
Komisji, która składała się z pięciu osób, smakowały wszystkie nasze produkty a konkurencja była bardzo duża ogółem wystawiono 92 produkty. Kiedy Komisja po długiej dyskusji, analizie i wyłanianiu zwycięzców przystąpiła do nagradzania produktów wyróżnionych i nagrodzonych nie spodziewałam się tego, że nasz łosoś zajmie
I miejsce
.Otrzymałyśmy w nagrodę dla Koła wspaniały robot kuchenny z 36 funkcjami oraz dyplomy i inne upominki. Jestem bardzo dumna z Członkiń i gorąco dziękuję każdej, która w jakikolwiek sposób pomogła w przygotowaniu tego wyjazdu. Szczególnie dziękuję Koleżankom, kŧore poświęciły całą niedzielę aby ze mną pojechać do Oliwy aby stać na stoisku z produktami, które przygotowałyśmy na sprzedaż.
Jeszcze raz dziękuję i niezmiernie się cieszę, że mamy tak wspaniale zgrane Koło.
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów |
1 komentarz:
uwielbiam Was jako bardzo dobrych szczerych ludzi miałam bardzo duże szczęście że od najmłodszych lat byłam u Was letnikiem dziś mam 45 lat i nadal tak twierdzę jesteście wzorem gościnności i ludźmi prawymi .Nigdy tego nie zapomnę i mam nadzieję że kiedyś do Was powrócę by choc na chwile powróciły wspomnienia.Bardzo Bardzo miłe!Gabrysia
Prześlij komentarz